Öfke Kontrolü Tedavisi

Günlük hayatımızda çeşitli durumlara üzüntü, kaygı, mutluluk gibi duyguları hissettiğimiz kadar sinirlenip öfkelenmemiz de normal bir durumdur. Öfke, her ne kadar negative bir duygu gibi görünse de problemin kendisi öfke değil öfkenin nasıl gösterildiğidir.

Hemen Tedavi Olun

Kişi öfkesini şiddetli bağırma, çevresindekilere saldırma, kendine zarar veren davranışlarda bulunma ve kavga etme gibi ya da pasif bir tutumla dışa vuruyorsa bu hem kişinin kendi ruh sağlığını hem de etrafındakilerle olan ilişkilerini büyük ölçüde etkileyebilir.

Öfke, birçok farklı durumdan kaynaklanabilir ve kişiler farklı olaylara farklı biçimlerde öfkesini gösterebilir. Bizlerde öfke duygusunu kontrol eden bu durumlar değildir, çünkü herkes farklı boyutlarda sinirlenir. Öfke seviyemizi yüksek yapan bu durumlarla alakalı olan bakış açımızdır. Herkesin bakış açısı farklı olduğu için ise herkes farklı yoğunluklarda öfke yaşamaktadır.

Öfke doğru biçimde yönetilmediği takdirde birtakım olumsız durumlara sebep olabilmektedir. Kişinin kendi ruh sağlığını bozabileceği gibi öfkeyi takiben pişmanlık, kaygı, üzüntü gibi duygular günyüzüne çıkabilir. Bunların yanısıra öfke problem, kişiler arasındaki iletişimi bozacağı gibi aile içinde problemlerin oluşmasına, kişinin iş performansının düşmesine, sosyal ortamından dışlanmasına sebep olabilir. Psikolojik ve sosyal etkilerinden ayrı olarak fiziksel problemler de yaratabilmektedir, bunlar: Kalp problemleri, mide problemleri, şiddetli ağrılar şeklinde gözükebilir.

Terapi Randevusu Almak için Tıklayınız

Öfke problemini kontrol altına alabilmek için öncelikle bu duyguyla tanışmak gereklidir. Kişinin ne gibi durumlarda bu problem yaşadığını ve bunu yaşarken tam olarak verdiği tepkileri belirtmesi önemlidir. Ardından bu uyarıcılarla alakalı düşünce sistemleri, bu durumların kişide yarattığı duygular ve ilişkiler üzerinde çalışılarak kişinin bu problem yenmesi bireysel psikoterpi ile mümkündür.